Woonzorg Elisabeth Stift

Comfortabele huur appartementen

Korte Impressie

Leefomgeving en omgang

Midden in het leven
Rust en comfort maar toch midden in het leven staand en betaalbaar wonend en leven in een monumentaal pand te midden van een parkachtige omgeving. Veilig en comfortabel op een plek waar familie en vrienden u graag zullen bezoeken. Single of met partner leven in de vrijheid die u verkiest met eventuele ondersteuning binnen handbereik.

Comfortabele appartementen
In de appartementen, geschikt voor elke beurs, vindt u een optimaal woongenot verdeeld over woon – slaap – en badkamer. Iedere verdieping heeft zijn eigen ruime, gezellige woonkeuken.
Uw appartement is toekomstgericht, comfortabel en voldoet aan de geldende wooneisen.
U voert regie over uw eigen leven. Waar nodig zijn altijd gastvrouwen / heren in de buurt om assistentie te verlenen. Professionele zorg is binnen handbereik.
Een plek om trots op te zijn en een omgeving die u een veilig thuisgevoel bezorgt.

Wonen en Huren
U beschikt over optimale privacy achter uw voordeur van het appartement. De huren zijn dusdanig dat ze voor iedereen betaalbaar zijn. Zelfs is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.
Voor voeding en bewassing draagt u zelf zorg, ondersteuning door de gastvrouwen/heren is natuurlijk mogelijk.
Voor de warme maaltijden kunt u desgewenst gebruik maken van een cateraar, verbonden aan onze stichting. Ook staat de bezorgdienst van de PLUS-markt gratis ter beschikking.

Centrale ligging
Het centrum van Kerkrade ligt bijna om de hoek en is te voet in 20 minuten bereikbaar. Wordt lopen een beetje moeilijk, dan is er een bushalte richting centrum op 250 m. afstand. In het recent vernieuwde centrum vindt u een theater, een bibliotheek, vele winkels, het marktplein en vele terrassen. Kortom, vele ontmoetingsplekken waar oude vrienden, kennissen en familie elkaar tegenkomen of een praatje maken.
Bus – en treinstation zijn niet ver weg en WoonZorg Elisabeth Stift is goed bereikbaar.

Privacy
WoonZorg Elisabeth Stift, een plek waar eenzaamheid wijkt voor privacy en waar wonen en leven in een monumentaal stukje Kerkrade bijzonder is. Midden in de natuur, in de rust van het lommerrijke groen. Waar de Anstelbeek kabbelend haar route door de tuinen en de weilanden van WoonZorg Elisabeth Stift volgt en waar stilte en sereniteit de omgeving bijzonder maken.

Inspannen en ontspannen
Schitterende wandelroutes leiden van en naar WoonZorg Elisabeth Stift en door de Anstelvallei
In de nabije toekomst zal de voormalige kapel omgebouwd worden tot een multifunctionele ruimte. Gastvrouwen/heren organiseren met regelmaat ontspanningsactiviteiten voor bewoners, waarbij veel aandacht voor een gezonde levensstijl.
Woonzorg Elisabeth Stift beschikt over een boomgaard en een moestuin van en voor onze bewoners. Uiteraard is de ‘opbrengt’ bestemd voor eigen gebruik. Voor het onderhoud verlenen vrijwilligers assistentie.

Binnen afzienbare tijd zal op het terrein een heuse Jeu de Boules-baan gerealiseerd worden. Naast de bewoners kunnen ook buurtgenoten gebruikmaken van deze baan.
Zie verder op deze site voor al onze diensten.

Met z’n allen
Met z’n allen koken voor elkaar, gastvrouwen / heren en bewoners. Vervolgens heerlijk samen dineren. Of laat u de maaltijd bereiden en maakt u gebruik van de cateringservice voor een perfect diner.
Het ontbijt / broodmaaltijd maakt u zelf klaar in uw appartement of woonkeuken. Indien hierbij ondersteuning noodzakelijk is, dan is deze natuurlijk nabij.

Kortdurend verblijf
De mogelijkheid om kortdurend bij ons te verblijven bestaat. Door omstandigheden kunt u tijdelijk niet alleen thuis zijn en een beschermde omgeving is noodzakelijk.

Bij ons ​is een appartement ingericht voor kortdurend verblijf. Alles waar uw mantelzorger normaliter voor zorg draagt wordt door ons overgenomen. U verblijft bij ons op basis van all – inclusief
( verblijf, voeding, bewassing, meubilering, TV, internet, alarmering).
Indicatie voor dit verblijf wordt afgegeven door de Gemeente via de Wet Maatschappelijke ​Ondersteuning oftewel Wmo.
De gemeente vergoed na positieve indicering de kosten. Aan de hand van uw inkomen wordt bepaald hoe hoog de eigen bijdrage is.
Maakt u geen gebruik van Wmo dan is kortdurend verblijf toch mogelijk, u betaalt dan de kosten van het verblijf direct aan WoonZorg Elisabeth Stift.