Woonzorg Elisabeth Stift

Comfortabele huur appartementen

Over het Stift

Het Elisabeth Stift is een kostbaar Kerkraads erfgoed

Het Stift, zoals het in Kerkrade genoemd wordt, ligt dicht bij het centrum van Kerkrade, Gaia Zoo en Cranenweyer, in de prachtige Anstelvallei. Het majestueuze gebouw, waar 21 appartementen verdeelt over drie verdiepingen gesitueerd zijn, ligt verscholen in het groen. Aan de straatkant van het gebouw vindt u de druk bezochte “Brasserie Elisabeth”. Hier kunt u tijdens alle jaargetijden vertoeven in een weldadige omgeving onder het genot van een drankje, een heerlijke lunch of diner. Bezijden het gebouw is het “Kinderdagverblijf Kiekeboe” gelegen.

De hoofdingang van “WoonZorg Elisabeth” en “Kinderdagverblijf Kiekeboe” zijn bereikbaar via de “eigen weg”. Hier kabbelt ook de heldere Anstelbeek door het landschap, een weldaad van rust in een levendige omgeving. Er is een grote tuin waar op lommerrijke plekken banken uitnodigen om zittend te genieten van de omgeving. Het weiland, behorend bij WoonZorg Elisabeth Stift, wordt begrensd door Hammolenweg en Kerkradersteenweg is in 2017 omgetoverd tot hoogstam boomgaard Elisabeth met meer als 50 veelal jonge fruitbomen.
Tevens woont er in de nabijheid van de boomgaard een bijenkolonie die zorg draagt voor de overheerlijke Elisabeth honing.

Zoals reeds eerder vermeld verlieten in het voorjaar van 2015 de laatste cliënten, welke in het Elisabeth Stift door Hamboskiniek geplaatst waren het Elisabeth Stift en zegde MeanderGroep ZL de huur op per 31 december 2015. Het pand kwam leeg te liggen en verpaupering dreigde, zowel brasserie Elisabeth als kinderopvang Kiekeboe functioneerden nog normaal. Een drietal religieuze zusters, ziekelijk en op leeftijd, beheerden het pand. Op initiatief van de heren Vrancken en Renierkens was er snel een ambitieuze groep vrijwilligers die het Stift wilden redden van de dreigende verpaupering en er tevens iets zinvols, inherent aan het verleden van het Stift, mee wilden doen.